Erasmus öğrencilerinin çevre gezisi
27 Eylül 2022
Mustafa Asım Cula Ortaokulu’nun Erasmus Projesi’yle Antalya’ya gelen öğrenciler, Çevreci Komşu Kart projesi kapsamında toplanan nitelikli atıkların toplandığı ve ayrıştırıldığı tesisin de dahil olduğu çevre gezisine katıldı.

Mustafa Asım Cula Ortaokulu’nun ‘Verimlilikten Yeterliliğe Okullarda Sürdürülebilirlik’  başlıklı Erasmus Projesi kapsamında Antalya’ya gelen yabancı öğrenciler, Muratpaşa Belediyesi’nin desteğiyle 19-20 Eylül tarihlerinde çevre ile ilgili gezi programına katıldı. 

Programın birinci gününde, iklim değişikliğinin ekosistem üzerindeki etkilerini gözlemlemek için Düden Şelalesi’ne giden öğrencilere, daha sonra Lara İleri Atıksu Arıtma Tesisi’nde ileri biyolojik ve mikrobiyolojik su arıtmalarının nasıl gerçekleştirildi anlatıldı.

Öğrenciler, Türkiye’nin ilk ve tek ‘ödüllü geri dönüşüm projesi’ olarak Antalya’da geri dönüşüm kültürünün oluşmasında önemli bir yere sahip olan Çevreci Komşu Kart projesi kapsamında toplanan nitelikli atıkların toplandığı ve ayrıştırıldığı tesisi de gezdi.  

Çevre ile ilgili gezilerin sonunda, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Ayça Erdem Ünşar’ın ‘Atık ve Doğa’ ile ilgili sunumu gerçekleştirdi.

Programın ikinci gününde, Çayağzı bölgesinde kıyı temizliği yapan ve caretta carettaların yumurtladıkları bölgeleri gören öğrencileri Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya misafir etti.

Hollanda, Portekiz ve Almanya’dan gelen Erasmus Projesi öğrencilerinin, Muratpaşa Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşen iki günlük programı, Aziz Nikolaos Anıt Müzesi ve Myra Antik Kenti gezileriyle sona erdi.