Demokrasi Atölyeleri Muratpaşa’da
27 Nisan 2023
Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri (ASSİM), Denge ve Denetleme Ağı’nca yürütülen ‘Demokrasi Atölyeleri’ne ev sahipliği yaptı.

Demokrasilerin vazgeçilmezi olan denge denetleme sisteminin güçlendirilmesine katkı sunmak için çabalayan Denge ve Denetleme Ağı, yaklaşan seçimler öncesi aralarında Antalya’nın da bulunduğu 16 ilde Demokrasi Atölyeleri programını başlattı. Bu program kapsamında 26-27 Nisan'da ASSİM’de gerçekleştirilen atölyeye 23 kişi katıldı.

Katılımcılar, yaşamak istedikleri Türkiye’ye dair beklentilerini ve çözüm önerilerini hayali siyasi partiler olarak dile getirdi ve kendi seçim beyannamelerini hazırladı! Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden gelir adaletsizliğine, genç işsizlikten ifade özgürlüğüne, çevre sorunlarından iklim krizine birçok sorun alanı tanımlayan katılımcılar, seçim beyannamelerinde her bir alanın çözümü için güçlü bir demokrasinin gerekliliğini vurguladı.

Denge ve Denetleme Ağı, bugüne kadar 14 farklı ilde, toplam 380 kişinin katılımı ile 30 Demokrasi Atölyesi gerçekleştirdi. Katılımcılar, atölyelerde nasıl bir Türkiye’de yaşamak istediklerini demokrasi ortak paydasıyla bir arada dile getiriyor.