Erasmus projesiyle Antalya’ya gelen eğitimciler doğa ve çevre konulu etkinliklere katıldı
13 Mayıs 2023
Kepez Gülsüm Ahmet Şimşek Anaokulu’nun, ‘Erasmus Ka229 Daha İyi Öğretme ve Öğrenme’ projesi kapsamında Antalya’ya gelen eğitimciler, 12 Mayıs'ta düzenlenen bir program kapsamında, Muratpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün çevre ve iklim krizi ile ilgili çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Ülkelerinde okul öncesi eğitimdeki uygulama farklılıklarını en aza indirgeyerek, öğrenme ortamlarının kalitesini arttırmak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında Slovenya, Romanya, İtalya, İspanya ve Yunanistan’dan gelen 20 eğitimci, Antalya’da doğa ve çevre konulu etkinliklere katıldı.

Proje kapsamında Romanya’da ‘yaratıcılık’, Slovenya’da ‘kişilerarası ilişkiler’, İtalya’da ‘medya okuryazarlığı’, İspanya’da ‘sağlıklı yaşam’, Yunanistan’da ‘Stem eğitimi’ ile ilgili etkinlikler gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’ni ziyaret eden eğitimcilere, Muratpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ceren Şahin, Muratpaşa Belediyesi’nin çevre ve iklim krizi ile ilgili çalışmalarını ve projelerini anlattı. Çevreci Komşu Kart’tan, mobil atık getirme merkezlerine; hanelere su tasarruf aparatı dağıtımından, park ve bahçelerde sulama sistemleri otomasyonuna; mavi bayraklı plajlardan, deniz dibi ve yamaç temizliklerine; çevre eğitimlerinden, çalıştaylara, festivallere çevre ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Ceren Şahin, çevre kültürünün oluşması için okul öncesinden başlayan eğitimin önemine değindi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi sorumlusu Ahu Nur Şahin’in kağıt yapım atölyesine de katılan konuk eğitimciler atölyeye büyük ilgi gösterdi.