Erenkuş Plajı’nda Beton, Hayvan, Deniz sergisi
08 Nisan 2023
Kıyı Project, “Beton, Hayvan, Deniz” isimli ikinci sergisini 10-16 Nisan tarihleri arasında Muratpaşa Belediyesi’nin Erenkuş Plajı’nda gerçekleştiriyor.

Küratörlüğünü Özge Yağcı’nın üstlendiği sergiye Ali Kanal, Batuhan Öztürk, Berna Dolmacı, Çiğdem Yola, Esin Aykanat Avcı, Gülden Ataman, Handan Dayı, Ilgaz Özgen Topcuoğlu, Kemal Tizgöl ve Şafak Çetin Özkan çalışmalarıyla katılıyor.

Sergi, bir Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı’nın desteği ile sanatseverlerle buluşuyor.

Antalya kıyı yapısına özgü falez oluşumları üzerinde yer alan beton bir iskele üzerine konumlanan sergide beton iskelenin varlığı insanın doğaya müdahalesinin çarpıcı bir örneği olarak öne çıkıyor. İnsanmerkezci bakıştan uzaklaşmanın zor olduğu bu noktada kıyı, yalnızca bir mekân olarak kurguya dahil olmak yerine, insan dışı türlerle bir diyalog formu üretiyor. Sezon dışı bir zamanda kurgulanan sergi, öteki türlerin varlığına yer açarak, konumlandığı beton kıyının canlı türleri neler olabilir bunun üzerine fikir yoruyor.