Muratpaşa Sualtı Ekibi'nin dalış eğitimleri tamamlandı
15 Mayıs 2023
Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya Körfezi’nde hayalet ağlarla mücadele ve Akdeniz foklarının yaşam alanı falezlerde kirliliğinin önüne geçmek için kurduğu dalgıç ekibinin sualtı eğitimleri tamamladı. Tarihi Kaleiçi Yat Limanı’nda gerçekleşen eğitimler Antalya Sualtı Derneği’nce (ANTSAD) verildi.

Antalya’nın dünyaca ünlü falez bandında, amatör balıkçıların kayalara takılarak kopan misinaları, kurşunları, pek çok plastik atıkla birlikte deniz dibinde canlı yaşamını tehdit ediyor. Muratpaşa Belediyesi de hem Antalya Körfezinde bioçeşitliliği korumak hem Akdeniz foklarının yaşam alanı falezlerde sualtı kirliliğinin önüne geçmek hem de hayalet ağlarla mücadele için Antalya Sualtı Derneği’yle (ANTSAD) ‘Falezler bizim evimiz’ projesi hazırladı.

Sivil Toplum İçin Destek Vakfı ve Turquoise Coast Environment Fund (TCEF) tarafından fonlanan proje kapsamında, 10 kişilik gönüllü dalgıç ekibi, teorik eğitimlerin ardından uygulamalı eğitimlerini de tamamlayarak brövelerini almaya hak kazandı. Muratpaşa Belediyesi Süleyman Erol Yüzme Havuzu ve Kaleiçi Yat Limanı’nda verilen dalış eğitimlerinde, dalış donanımı hazırlama ve kontrolü, suya giriş teknikleri, sualtı haberleşme teknikleri, kontrollü alçalma ve yükselme, yarım maske ve tam maske tahliye gibi konularda uygulamalı eğitim verildi. Ekip, Haziran ayı içinde ilk sualtı temizlik etkinliğini gerçekleştirecek.