Engelsiz Doğa Kampında Bitki Dikim Atölyesi
07 Eylül 2024
Muratpaşa Belediyesi'nin Zeytinpark’ta düzenlediği doğa kampının son misafirleri Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’nin özel çocukları oldu. Engelsiz Doğa Kampı'nda eğitici ve eğlenceli etkinliklere katılan çocuklar, bitki dikim atölyesinde çiçek dikti.

Muratpaşa Belediyesi, 2 milyon 630 metrekare genişliğiyle Türkiye'nin bir şehir merkezindeki en büyük yeşil alanı Zeytinpark'ta 3'üncü kez doğa kampı etkinliği gerçekleştirdi. Sosyal Fırsat Eşitliği ve Teknoloji Okuryazarlığı Geliştirme Derneği ve Ata Doğa İzcilik Gençlik Spor Kulübü iş birliğiyle gerçekleşen doğa kampının son misafirleri Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de eğitimlerine devam eden 40 özel çocuk oldu.

Engelsiz Doğa Kampı'na aileleriyle birlikte katılan çocuklar, eğitici ve eğlenceli etkinliklerde güzel vakit geçirirken, aileler de nefes alma imkanı buldu.

Doğanın içinde toprak ve ağaçlarla temas kuran özel çocuklar için İklim Değişikliği ve Sıfır Müdürlüğü koordinasyonunda bitki dikim atölyesi de düzenlendi. Atölye çalışmasında toprak, tohum ve su arasındaki ilişki anlatılırken, özel çocuklara tohumlu kalemler ve cam mataralar hediye edildi. Özel çocuklar atölye sonunda küçük saksılara çiçekler dikti, kendilerine dağıtılan cam mataralarla çiçeklerinin can suyunu verdi.

Engelsiz Doğa Kampı'nı ziyaret eden Belediye Başkanı Ümit Uysal, çocukları ekran bağımlılığından uzaklaştırarak sosyalleşmelerini sağlamak için kamp aktivitelerine devam ettiklerini belirtti. Başkan Uysal, çocukları ekran bağımlılığından uzaklaştırmak amacıyla yıllardır doğa kampları düzenlediklerini ifade etti. Bu yıl 9 hafta devam eden kampın son haftasını 'Engelsiz Doğa Kampı' olarak planladıklarını dile getiren Uysal, çocukların izcilik eğitimi aldığını ve doğada yaşamayı öğrendiklerini vurguladı. Uysal, "Çocuklarımız ve velilerimiz gayet mutlular" dedi.

Kamp katılımcılarından 35 yaşındaki Eyüp Tarım, temiz bir ortamda kamp yaptıklarını ve çeşitli aktiviteler sayesinde eğlenceli zaman geçirdiklerini söyledi. Tarım’ın annesi Hatice Müezzinoğlu ise her yıl bu kampa katıldıklarını belirterek, hem çocuklar hem de aileler için düzenlenen etkinlikler için Başkan Uysal’a teşekkür etti. Kamp katılımcılarından 15 yaşındaki Azra Erçin de kamp alanını çok sevdiğini ifade ederek, "Burası çok güzel, çok sevdim. Oyun oynadık, eğleniyoruz" dedi.